tiistai 27. kesäkuuta 2017
Ruokaa luonnosta..
Kun tavoite on elää mahdollisimman luonnonmukaista ja omavaraistakin elämää, niin sitten kun kokkailee ja taas huomaat että koko annos on omasta lähiluonnosta, niin se tunne...huikea!
Luonto tarjoaa niin parastaan, kun vain oppii näkemään ja tunnistamaan ja avaa silmänsä.."pidä huoli luonnosta ja se pitää huolen sinusta"-niin totta..-huomioithan että keräät aina puhtaalta paikalta, myös pihalla ja vain kasveja joita varmuudella tunnet.
Tällä kertaa lautaselle päätyi haukifilettä, nokkos-sieni-muhennosta, salaattia ja paistettuja voikukan nuppuja. Kalan on pyytänyt veljeni, muu annos on pihalta ja lähimetsästä.
Nokkos-sieni-muhennoksessa on kuivattuja suppilovahveroita, joita liotin hetken ennen käyttöä.
Muhennokseen tarvitset:
-ryöpättyä nokkosta n. 2dl
-kuivattuja sieniä
-sipulia ja sipulin varsia
-valkosipulin versoja
-voita tai öljyä
Liota sienet ja paista silputtujen sipulien kanssa,lisää nokkonen ja hauduttele hetki, halutessasi lisää vähän kermaa joukkoon. Mausta haluamallasi tavalla.
Paista kala molemmin puolin, tämän maustoin valkopippurilla ja suolalla ja paistoin voissa, Käenkaalin eli ketunleivän lehdet tuovat sitruunaista makua kalalle, samoin mausteena siankärsämön lehtiä.
Kerää voikukan nuput ja paista pikaisesti pannulla,nämä paistoin voissa ja lisäsin päälle suolaa.
Salaatissa on auringonkukan versoja omalta ikkunaviljelykseltä, voikukan- ja suolaheinän lehtiä ja oliiviöljyä.
Ja ei muuta kun nauti :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Upeeta, kerrassaan upeeta!
VastaaPoista