Tähän aikaan vuodesta hienoa on se, että luonnosta löytyy vaikka mitä syötävää. Usein piha-piirissäkin rehottavaa vuohenputkea moni suotta pitää rikkakasvina. Vuohenputki kasvaa uusia versoja todella nopeasti, joten tätä herkkua saa syödä pitkin kevättä ja kesää.
Juuresranskalaisiin tarvitset vain nämä:
-palsternakkaa
-porkkanaa
-oliiviöljyä
-paprikajauhetta
-suolaa
-Yrttipajan juuresmaustetta
Kuori ja suikaloi juurekset pitkittäin, sekoita kulhossa öljyä ja haluamasi määrä mausteita ja pyörittele juurekset seoksessa-jos haluat tulisia, lisää chilijauhetta. Paahda uunipellillä 225 asteessa noin 25-30 min, kunnes ovat sopivan kypsiä ja kauniin värisiä.
Sekoita dippi, johon tulee
-turkkilaista jugurttia 200 g
-1tl hunajaa
-reilu rkl sinappia
-nippu valkosipulinversoja tai sipulinvarsia
-ripaus suolaa ja valkopippuria
-(chiliä)
-vuohenputkea reilu nippu
Dippi sopii hyvin myös kastikkeeksi uusille perunoille, kalalle tai vaikka grilliruokaan. Säästä osa vuohenputkista ja silppua dipin päälle.-niin simppeliä ja hyvää :)
-Muistathan, että syöt vain niitä villiyrttejä joita varmuudella tunnistat!
Tähän lisäksi vain mausteet ja voi miten hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti