keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Juuresranskikset & vuohenputkidippi




Tähän aikaan vuodesta hienoa on se, että luonnosta löytyy vaikka mitä syötävää. Usein piha-piirissäkin rehottavaa vuohenputkea moni suotta pitää rikkakasvina. Vuohenputki kasvaa uusia versoja todella nopeasti, joten tätä herkkua saa syödä pitkin kevättä ja kesää.

Juuresranskalaisiin tarvitset vain nämä:

-palsternakkaa
-porkkanaa
-oliiviöljyä
-paprikajauhetta
-suolaa
-Yrttipajan juuresmaustetta

Kuori ja suikaloi juurekset pitkittäin, sekoita kulhossa öljyä ja haluamasi määrä mausteita ja pyörittele juurekset seoksessa-jos haluat tulisia, lisää chilijauhetta. Paahda uunipellillä 225 asteessa noin 25-30 min, kunnes ovat sopivan kypsiä ja kauniin värisiä.

Sekoita dippi, johon tulee

-turkkilaista jugurttia 200 g
-1tl hunajaa
-reilu rkl sinappia
-nippu valkosipulinversoja tai sipulinvarsia
-ripaus suolaa ja valkopippuria
-(chiliä)
-vuohenputkea reilu nippu

Dippi sopii hyvin myös kastikkeeksi uusille perunoille, kalalle tai vaikka grilliruokaan. Säästä osa vuohenputkista ja silppua dipin päälle.-niin simppeliä ja hyvää :)

-Muistathan, että syöt vain niitä villiyrttejä joita varmuudella tunnistat!


Tähän lisäksi vain mausteet ja voi miten hyvää!













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti