sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Yrttilevite rikkaruohoista :)

Aamupäivällä perkasin rikkaruohoja kasvimaalta ja siinä ohessa keräsin nämä yrttilevitettä varten. Yleisenä rikkaruohona kasvava pihatähtimö eli vesiheinä on hyvän ja miedon makuinen kasvi, joka sopii käytettäväksi tuoreena tai kuivattuna. Muina kasvimaa-löytöinä sipulin varsia, voikukan lehtiä ja pientä basilikaa. Yrttilevite on nopea tehdä vaikka piknik-evääksi.

Eli tähän laitoin
-100g voita, huoneenlämpöisenä
-0, 5 dl oliiviöljyä
-nippu pihatähtimöä
-muutama sipulinvarsi
-voikukan lehtiä
-basilikaa

Silppua vihreät pieneksi ja sekoita kaikki yhteen, huoneenlämpöisenä käy helposti.
Säilytä kylmässä.

Toinen helppo levite on hummus, joka on tosi monikäyttöistä. Sopii niin leivän päälle kuin dipiksi tai lisäkkeeksi. Eri mausteilla maku muuntuu helposti  ihan erilaiseksi. Tässä kuitenkin yksi ohje:

-1 prk kikherneitä ja osa purkin liemestä
-1 sitruunan mehu
-1-2 valkosipulin kynttä
-0,5 tl suolaa
1-2 rkl tahinia, käytin Urtekramin luomutahinia

Päälle oliiviöljyä, paprikajauhetta ja tuoretta persiljaa.

Kuori ja paloittele valkosipulit vähän pienemmäksi. Lisää kaikki aineet tehosekoittimeen ja sen verran nestettä, että kone hyvin pyörii, tarkista että on koostumus on pehmeää-tämän kertainen annos jäi aavistuksen liian paksuksi, mutta kuitenkin maistui hyvältä.
Levitä hummus tarjoiluasiaan ja lisää pinnalle oliiviöljyä, vähän paprikajauhetta ja tuoretta persiljaa.

-Tänään hummuksen kanssa oli tarjolla juuresrieskoja,jotka valmistuivat tähteeksi jääneestä juuresmuusista tattarijauhoilla.Nopeaa ja helppoa kesäruokaa!

2 kommenttia:

  1. Kiitos Anna! Nyt saan tehtyä nää huomiseksi, päivä pelastettu jihuu!!
    terkuin Sofia

    VastaaPoista