Eli tähän laitoin
-100g voita, huoneenlämpöisenä
-0, 5 dl oliiviöljyä
-nippu pihatähtimöä
-muutama sipulinvarsi
-voikukan lehtiä
-basilikaa
Silppua vihreät pieneksi ja sekoita kaikki yhteen, huoneenlämpöisenä käy helposti.
Säilytä kylmässä.
Toinen helppo levite on hummus, joka on tosi monikäyttöistä. Sopii niin leivän päälle kuin dipiksi tai lisäkkeeksi. Eri mausteilla maku muuntuu helposti ihan erilaiseksi. Tässä kuitenkin yksi ohje:
-1 prk kikherneitä ja osa purkin liemestä
-1 sitruunan mehu
-1-2 valkosipulin kynttä
-0,5 tl suolaa
1-2 rkl tahinia, käytin Urtekramin luomutahinia
Päälle oliiviöljyä, paprikajauhetta ja tuoretta persiljaa.
Kuori ja paloittele valkosipulit vähän pienemmäksi. Lisää kaikki aineet tehosekoittimeen ja sen verran nestettä, että kone hyvin pyörii, tarkista että on koostumus on pehmeää-tämän kertainen annos jäi aavistuksen liian paksuksi, mutta kuitenkin maistui hyvältä.
Levitä hummus tarjoiluasiaan ja lisää pinnalle oliiviöljyä, vähän paprikajauhetta ja tuoretta persiljaa.
-Tänään hummuksen kanssa oli tarjolla juuresrieskoja,jotka valmistuivat tähteeksi jääneestä juuresmuusista tattarijauhoilla.Nopeaa ja helppoa kesäruokaa!
Kiitos Anna! Nyt saan tehtyä nää huomiseksi, päivä pelastettu jihuu!!
VastaaPoistaterkuin Sofia
No mutta hyvä juttu :)
VastaaPoista