sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Suolaiset muffinssit

Tänään onkin leivottu hiihtoretkeä varten sekä suolaisia että mustikkaisia muffinsseja. Suolaisten perusohje on lähtöisin Kotiliesi-lehdestä, josta muokattu gluteeniton versio. Jauhojen kanssa kannattaa olla tarkkana, riippuen mitä taikinan joukkoon laitat-eli kasvaako kuiva-aines sitä kautta.

Perusohje,josta lähdettiin  oli siis tällainen:
100 g rahkaa
50 g sulatettua voita tai öljyä
0,5-1 tl suolaa
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja + haluamasi täytteet..esim.purjoa, kinkkua, paprikaa,juustoa, yrttejä tms.
Sekoittele rahka, voi ja munat yhteen, lisää kuivat aineet ja haluamasi mausteet/täytteet ja sekoita nopeasti ympäri-älä vaivaa. Voitele muffinssipellin syvennykset ja lusikoi taikinaa syvennykset noin puolilleen.Paista 175 asteessa noin 20 min.

Ja tämän päivän gluteeniton versioni:
100g rahkaa
50 g sulatettua voita
2 munaa
1tl leivinjauhetta
1 dl riisijauhoa
1 tl kaurajauhoa
1 rkl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

1 rkl kuivattua nokkosta
n.10 oliivia pieneksi silputtuna
raastettu porkkana
juustoraastetta vajaa 1 dl
fetajuustoa n.50 g

Sekoittele rahka, munat ja voisula yhteen, lisää kuivat aineet ja "mausteet"-älä vaivaa.Jos taikina vaikuttaa liian paksulta, lisää tilkka maitoa. Jaa taikina voideltuihin muffinssipellin syvennyksiin ja paista 175 asteessa noin 20 min. -edellisen erän tein paperisiin vuokiin, ja niihin ottivat aika lailla kiinni, joten voideltu pelti toimii näissä paremmin. -ja kun muutama syvennys jäi tyhjäksi niihin leivottiin muutama makea ja mustikkainen muffinssi.
-Jätin pois suolan, koska täytteessä oli fetaa ja juustoraastetta, mutta pieni määrä suolaa olisi saanut olla silti mukana-muistaapa ensi kerralla sitten, kuitenkin näistä tuli oikein onnistuneet eväät  keväiselle hiihtoretkelle, jotka maistuivat kaikille.



5 kommenttia:

  1. oii,näitä pitää kokeilla,joskus maistanut fetamuffinsseja mutta en ole saanut aikaseksi leipoa,mutta jospa nyt..kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. näyttääpä hyvältä ja plussaa et ohjeet täällä gluteenittomana-monta jo kokeiltu ja hyväksi havaittu, joten kiitos täältäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos molemmille palautteesta :) -hienoa että ohjeet ovat olleet mieleisiä :)

      Poista
  3. Onnistuukohan pakastaa..? olis tulossa pikkumiehen synttärit ja ajattelin jotain tällasta mutta miten mahtaa käydä..? hyvältä näyttää ohje.. terveiset talvisesta Jyväskylästä-Anni

    VastaaPoista
  4. Nyt täytyy sanoa että en ole pakastanut mutta ehditkö kokeilla ennen juhlia..? toisaalta taas ajattelisi että miksikäs ei onnistuis.-ja kiitos, hyvää kevättä Jyväskylään :)

    VastaaPoista