keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Juures-pihvit

Kevään tullen on hyvä tarkastaa kellarin juures-varastoja, että kaikki on säilynyt hyvänä. Oma kellarini ei ole kovin hyvä, joten viimeisiä juureksia viime kesän sadosta pian viedään.Tänä aamuna juurespihvejä paistettiin lounasevääksi ja osa päätyi pakastimeen. Nämä on omassa keittiössä sellaista "paistetaan mitä kaapistä löytyy-pihvejä"-eli todella moni kasvis sopii joukkoon.

Juurespihvit  18 kpl

2 -3 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 purjo
1 sipuli
2 (kypsää) perunaa
2 munaa
n.75 g juustoraastetta
vajaa rkl chian siemeniä (tai korppujauhoa)
suolaa, valkopippuria,
2 rkl kuivattua porkkanan naattia
chiliä pieni pala hienonnettuna
-moni yrtti ja mausteet sopii, joten mausta mieleiseksi

Raasta juurekset karkeaksi raasteeksi, myös peruna voi olla raakaa,nyt vain jääkaapissa sattui olemaan kaksi kypsää, joten käytin niitä. Silppua sipulit raasteen joukkoon ja sekoita kaikki yhteen. Paista lettupannulla matalalla lämmöllä noin 10 min, käännä puolivälissä, kun pihvi alkaa pysyä koossa.

Kotimaista punakaalia saa ympäri vuoden ja siitä saa värikästä ja hyvää salaattia ympäri vuoden.

Punakaalisalaatti
1/4 punakaalia raastettuna
vajaa rkl hunajaa
0,5 dl oliiviöljyä
1-2 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
(sinappia)

Ja lisäksi vielä jugurttikastike, joka sopii pihvien kanssa niin hyvin.

2 dl turkkilaista jugurttia
sipulin versoja tai varsia ,tänään omalta ikkunalta sipulin versoja
vähän sitruunamehua ja hunajaa
tilliä

Pihvien tekeminen on paitsi mukavaa puuhaa, myös nopeaa,alusta loppuun asti aikaa kului noin 40 min, ja pihvien paiston aikana saa jo siivottua kokkailun jäljet. ja nams, omasta sadosta jälleen niin hyvää :)


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä kerrassaan hyvältä, voi nam! Kiitos ohjeesta, kokeiluun menee,terv, Sirkku

    VastaaPoista