Tarvitset siis 0,5 l leipätaikinan-annan nousta liinalla peitettynä 20-30 min.
Taikinan noustessa valmista täyttteet :
- 1-2 purjoa
-oliiveita
-sulatejuustoa
-yrttejä maun mukaan
Silppua purjo pieneksi ja hauduta pannulla pehmeäksi, paloittele oliivit. Levitä kaulitulle taikinalevylle ensin sulatejuusto, sitten purjot ja oliivit sekä yrttisilppu.Näihin laitoin pakastimesta persiljaa sekä kuivattuja nokkosensiemeniä. Rullaa levy tiiviisti, kuten korvapuustien leipomisessa, ja leikkaa rulla paloiksi, paina pala keskeltä "lyttyyn", tai nostele muffinssivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota hyvin,voitele munalla ja lisää pinnalle halutessasi esim.siemeniä. Paista 225 noin vartti. Peittele liinan alle.
Toisen levyn täyte:
-100 g voita
-3 valkosipulinkynttä
- 2 dl vuohenputkea (pakasteesta)
-100g juustoraastetta
-oliiveita
-pillipiiparin pizzamaustetta
Anna voin pehmetä huoneenlämmössä, purista joukkoon valkosipulit, ja vähän sulaneet vuohenputket. Levitä voi kaulitulle levylle ,samoin juustoraaste ja oliivit.
-vaihtoehtoja on lukemattomia, paistettu sipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja kesäkurpitsaraaste sopivat myös hyvin.
Täytä kaulittu levy ja rullaa tiiviisti. Kohonneet leivonnaiset voidellaan munalla ja ripottele pinnalle halutessasi esim. auringonkukan siemeniä.
Menee kokeiluun, mutta voistko mitenkään laittaa taikinaohjeenki vielä..toi kun on ihan vierasta aluetta ja aloittelijaleipuri..
VastaaPoistaNo joo voin laittaa kun sopiva väli :)
VastaaPoista