keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Nokkosnäkkäriä ja avokadohummusta

Kuivattu nokkonen sopii hyvin siemennäkkärin joukkoon, ja eri siemeniä ja yrttejä vaihtelemalla saa tehtyä hyvää ja vaihtelevaa näkkäriä. -ja hienolta tuntuu tietää mistä on nokkoset kerännyt kesällä-lähiruokaa omasta pihasta.-jos omaa nokkosta ei varastosta löydy-kotimaista nokkosta löytyy kyllä myynnistä..niin hyvää ja niin terveellistä.

Nokkosnäkkäri
2 dl kaura-tai tattarijauhoja
1 dl auringonkukan siemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1/4 dl chiansiemeniä
0,5 dl kuivattua, jauhettua nokkosta
3 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
pinnalle suolaa

Mittaa kuivat aineet ja sekoittele ympäri.Kiehauta vesi ja kaada kuivien aineiden päälle, sekoittele ja lisää lopuksi öljy. Laita taikina leivinpaperin päälle uunipellille, laita päälle toinen leivinpaperi ja kauli ohueksi papereiden välissä. Ripottele pinnalle suolaa ja halutessasi siemeniä tms. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin tunti. Säilytä kuivassa.-omaan suosikkinäkkäriin tulee puolet kaurajauhoja ja puolet tattarijauhoa-kaurajauhot voi jauhaa hiutaleista.

Ja päälle avokadohummusta:
1 kypsä avokado
1 tlk kikherneitä
2 rkl sitruunamehua
1-2 valkosipulinkynttä
0,5 tl kuminaa
0,5 tl suolaa
loraus oliiviöljyä
mustapippuria

Halkaise avokado ja koverra sisus kulhoon ,valuta kikherneet ja pilko valkosipuli. Lisää mausteet ja jauha sauvasekoittimella, lisää öljy lopuksi.Säilytä kylmässä.


Leikkaa ennen paistamista ruuduiksi- eri siemeniä, jauhoja ja mausteita vaihtelemalla saa tehtyä monenlaista näkkäriä, joka on hyvää ja myös säilyy hyvin.





2 kommenttia:

  1. näyttää hyvältä, mutta eipä oo juu nokkosta..mistähän tuotakin lähtis etsimään..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yrttipajalta ainakin-löytyy nokkosta rouheena ja jauheena :) ja on kotimaista..

      Poista