Taikina:
-2 dl kylmää vettä
-0,5 tl suolaa
-1 rkl pellavarouhetta
-1 tl psylliumia
-3 dl tattarijauhoja (Viljatuotteen tattarijauho)
Täytteeksi riisipuuroa, myös ohrapuuro tai peruna/juuresmuusi sopii hyvin.
Sekoita veteen suola, psyllium, ja pellavarouhe-anna turvota hetkisen.Lisää joukkoon jauhot vähitellen. Ripottele leivinpöydälle jauhoja reilusti ja pyörittele taikina tangoksi ja jaa paloiksi, huomioi että taikinapalan alla ja päällä on jauhoja ja kauli varovasti-taikina on haurasta. Lisää keskelle täyte veistä apuna käyttäen, ja rypytä reunat.-itse aloitan rypytyksen keskeltä mutta kukin tyylillään..Paista 250 asteessa noin 10-15 min. ja voitele voisulalla heti uunista otettuasi. Laita liinan alle , jolloin pehmenevät.-tee seuraksi munavoita; tuoreet yrtit sopivat myös oikein hyvin, persiljaa, ruohosipulia, siankärsämön lehtiä jne. mitä milloinkin on saatavissa.
.
Kauli ja täytä yksi kerrallaan-monihan tekee ruiskuorisia piirakoita sarjatyönä, ensin kaulitaan kaikki ,sitten täytetään. Tattaritaikina on haurasta, joten yksitellen onnistuu paremmin.
Päälle munavoita ja kotipihan yrttejä :) Tänään voikukan lehtiä, poimulehteä ja siankärsämön lehtiä.
Kiitos! Epätoivon vimmalla kokeiltu eri ohjeita, kun keliakiaa sairastava lapseni rakastaa piirakoita, mutta ollut vaikea löytää oikeaa koostumusta..joten Aarne ja Miia kiittää!
VastaaPoistaHieno juttu! Aika monta kokeilua itselläkin takana, mutta nyt rakenne on hyvä, ja tein 40 kpl ristiäisiin tilauksesta,niin myös isompi kokeilu takana..leipomisen iloa!
PoistaNämä menee kokeiluun, kokeillu kerran gluteenittomalla jauhoseoksella ja en pitänyt lopputuloksesta-mutta tää innostaa taas kokeilee uudelleen :) :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla :) kyllä niin hyviä ovat..
VastaaPoista