perjantai 29. syyskuuta 2017

Kasvislasagne


Helppoa ja niin hyvää, kasvislasagne, jossa lasagnelevyt on korvattu kesäkurpitsalla. Kaikki nämä kasvikset on omalta kasvimaalta ja tätä on helppo muokata sen mukaan mitä milloinkin on maalta saatavilla , tai muuten kotoa löytyy.

Tarvitset 3-4 pientä kesäkurpitsaa kastikkeiden lisäksi.

Kasviskastike :
-4 porkkanaa
-3 sipulia
-purjoa
-3-4 valkosipulinkynttä
-4  tomaattia
-paprika
-tuoretta oreganoa muutama oksa
-mangoldia nippu
-vihreitä härkäpapuja muutama palko
-2 tl Yrttipajan pizzamaustetta
-1,5 tl suolaa

Pilko sipulit ja purjo ja kuullota pannulla, raasta sekaan porkkanat. Paloittele paprika ja tomaatit ja anna kiehua hiljalleen vartin verran, lisää härkäpavut, mangoldi ja mausteet ja anna hautua 20-30 '
min.

Juustokastike:
-2 rkl voita
-0,5 dl tattarijauhoa (tai 0,75 dl vehnäjauhoa)
-5 dl maitoa
-0,5 tl suolaa
-ripaus muskottipähkinää
-mustapippuria
150 g gouda-juustoa

Sulata voi ja lisää joukkoon jauhot,sekoittele hetkinen,kaada maito joukkoon kokoajan sekoittaen,sekoita tasaiseksi ja anna kiehua muutama minuutti, lisää mausteet ja raastettu juusto. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut.

Voitele uunivuoka ja viipaloi kesäkurpitsasta pitkittäin ohuita viipaleita, laita vuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, kasviskastiketta ja juustokastiketta.Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa ja raasta pinnalle juustoa. Paista 175 asteessa noin tunti, sammuta uuni ja anna hautua jälkilämmössä puolisen tuntia.

Omalta maalta kasviksia, mausteeksi Pillipiiparin pizzamaustetta, ja luomu-coudaa; myös esim.mustaleima tai koskenlaskija sopii tähän hyvin.
Valmiina uuniin. Jos haluat, kesäkurpitsat voi myös "itkettää" ennen vuokaan laittamista. Ripottele viipaleille suolaa ja pyyhi/valuta irtoava neste pois. Tunnin paistoajalla kurpitsassa oli vielä hyvin purutuntumaa ja hauduttelun jälkeen oli todella hyvää:)

6 kommenttia:

  1. Kiitos tästä, varmasti kokeiluun, vaikkei omaa satoa kovin paljon enää ole mutta jotain kuiteski..

    VastaaPoista
  2. nam,nam..näyttää hyvältä, mutta vaihdan juuston vegeversioon niin täydellinen vegesafka, härkäpavuista proteiinitki vielä:) kiva sun blogi, toivottavast jatkat kirjottamista, terkuin Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari, kyllä on tarkoitus jatkaa, talvellä vähän paremmalla ajallakin :) ja tämän saa tosiaan hienosti muunneltua suuntaan jos toiseenkin..

      Poista
  3. Kokeilin tätä ohjetta koskenlaskijan kanssa tehtynä ja tulipas vaan hyvää, perhekkin tykkäs, ja oli pysyi hienosti "kasassa" ja rakenne hyvä muutenki-kiitos ästä, tehdään varmasti uudelleenki!
    -Hanna, terveisiä Jyväskylästä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että onnistui :) kaikki on kyllä tykänneet kenelle olen tarjonnut..

      Poista
  4. Tein tällaisen muuten tällä ohjeella, mutta lisäsin naudan jauhelihaa ja jätin härkäpavut pois niin ah tulipa hyvää-lapsetkin tykkäs, ei tainneet huomata lasagnelevyjen puuttumista =D Mira, terkut Ranualta

    VastaaPoista