torstai 31. elokuuta 2017

Syksyn sadonkorjuupiirakka

Sateisen illan mukavaa puuhaa, leipoa oman kasvimaan sadosta..! Tämän suolaisen piirakan pohja on tehty tattarijauhoilla, ja pinnalla kaikkea hyvää suoraan kasvimaalta..:) Täytteitä voi vaihdella mitä milloinkin maa antaa. Erilaiset yrtit tuovat myös hienoa vaihtelua.

Pohjaan tarvitset :
100 g voita
3 dl tattarijauhoja
ripaus suolaa
2-3 rkl vettä
(0,5 tl leivinjauhetta)

Sulata voi pehmeäksi ja nypi sekaisin tattarijauhojen kanssa, lisää suola ja lopuksi vesi..-jos käytät leivinjauhetta, sekoita se jauhojen joukkoon. Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuokaan.

Esipaista pohjaa uunin alatasolla noin 10 minuuttia 225 asteessa.












Täytteessä oli
- pieni kesäkurpitsa
-minitomaatteja
-punajuuren naatteja
-2 sipulia varsineen
-basilikaa
-125 g mozzarellaa
-2 munaa
-2 dl kermaa
suolaa, mustapippuria

Paloittele sipulit ja varret ja kuullota hetkisen pannulla voissa tai öljyssä. Viipaloi kesäkurpitsa,puolita tomaatit. Lisää esipaistetun pohjan päälle ensin sipulit, sitten kesäkurpitsat ja tomaatit. Silppua päälle punajuuren naatteja, murustele juusto, ja lopuksi basilikat. Sekoita kevyesti munat ja kerma, mausta haluamallasi tavalla, tähän laitoin vain ripauksen suolaa ja mustapippurirouhetta. Paista edelleen 225 asteessa 15-20 min. Anna jäähtyä hetkisen ennen tarjoilua.

p.s.lisäys -uusi kokeilu ja pohjataikina jossa oli 1,5 dl tattarijauhoa, toinen 1,5 dl kaurajauhoja oli maultaan parempi..kaurajauhot tein ihan hiutaleista tehosekoittimessa..


Omalta kasvimaalta leivontaan, tänään tarttui mukaan kaikki nämä ihanuudet!












Ja valmiin piirakan päälle vähän tuoretta basilikaa vielä, niin namnam :)

4 kommenttia:

  1. Ihanaa et gluteeniton, muutenki näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Oi ihanalta näyttää, ja saa helposti muunnettua vegeversioksi myös..lähtee kokeiluun..

    VastaaPoista
  3. Meni ja kokeilin, noi punajuuren naatit oli yllätys, sopi tuohon paremmin kun hyvin-koko piirakka oli niin hyvää ja katosi viidelle hengelle hetkessä parempiin suihin!

    VastaaPoista
  4. Hienoa, hyvä käyttötapa harvennuspunajuurien naateille :)

    VastaaPoista