Kaikki kurpitsat sopivat uunissa paahdettavaksi/paistettavaksi,mutta etenkin myskikurpitsa ja talvilajikkeet ovat todella herkkua. Tämä on myös nopeasti valmistuvaa,mutta silti ah,niin maukasta kasvisruokaa. Myös kurpitsoiden siemenet kannattaa hyödyntää,tosin osan syyslajikkeita siemenet ovat niin sitkeitä etteivät käy siltään syötäväksi. -Nämä talvikurpitsan siemenet kuitenkin paahdoin kuivalla pannulla ja lisäsin lopuksi yrttisuolaa,ja niistä tuli todella hyviä ja rapeita.
Kuori kurpitsa vaikka juustohöylällä,ja halkaise kahtia. Koverra pehmeä sisus pois ja viipaloi sopiviksi paloiksi uunivuokaan. Laita päälle oliiviöljyä ja haluamasi mausteet, tällä kertaa valkosipulia,porkkanan naatteja ,timjamia sekä merisuolaa. Paista n.200 asteessa, kunnes ovat juuri ja juuri pehmeitä.Hetki ennen valmistumista lisäsin päälle vielä punajuuren lehtiä.
Tämä on ihan perusohje jota voi muokata ihan loputtoman paljon. Itse olen kuitenkin tykästynyt tällaiseen simppeliin ja helppoon uunikurpitsaan.
Tästä se lähtee..tämä oli kolhuja saanut pieni talvikurpitsa jota ei voinut ajatella laittavan kellarinhyllyyn,vaan pääsi syötäväksi pian noston jälkeen.
Kasvimaalla edelleen olevien punajuurien lehdet ovat hyvää syötävää nekin,lehtiä voi hyvin paistaa,höyryttää tai käyttää salaattina.
Näyttää herkulta-talvi-ruokaa meilläkin tuo :)
VastaaPoista