sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Mausteinen kurpitsapiirakka

Tämän syksyn kurpitsasato on ollut paras,mitä koskaan on viljelmilläni onnistunut. Niimpä kurpitsaa päätyy moneen ruokaan pitkin vuotta,myös makeisiin herkkuihin. Tämä piirakka on niin hyvää, alkuperäisessä ohjeessa oli tomusokerikuorrutus, mutta itse päädyin kuitenkin tuorejuustoon.-samoin vehnäjauhot on korvattu mantelijauheella ja kaurahiutaleilla.
Tarvitset:

2  munaa
100g voita
2 dl fariinisokeria
3-4 dl kurpitsaraastetta

1,5 dl mantelijauhetta
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
1,5 tl leivinjauhetta

1 rkl hienoksi raastettua inkivääriä
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa

1 prk tuorejuustoa
puolikkaan appelsiinin mehu

Halkaise kurpitsa,ja koverra pehmeä sisus pois. Kuori puolikkaat esim.juustohöylällä ja raasta tarvittava määrä.

Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyt voi ja fariinisokeri vaahdoksi,lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita joukkoon kurpitsaraaste.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja pyörittele taikinan joukkoon esim.puulastan avulla. Levitä voideltuun piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa 20-30 min. Kokeile kypsyys tikulla.

Anna piirakan jäähtyä ja lisää sitten kuorrute. Sekoita tuorejuuston joukkoon puolikkaan appelsiinin mehu ja jos haluat, jotakin makeutusta. Levittele pinnalle ja lisää päälle pähkinärouhe.

Kurpitsa vielä kokonaisena,samoin mantelit.-toki voi käyttää myös
valmista mantelijauhetta,mutta kokonaiset mantelit on helppo jauhaa itse jos vain on sopiva leikkuuterä.







Kurpitsaraaste on mietoa, joten mausta taikinaa ihan reilusti. Piirakasta tulee todella mehevää raasteen ansiosta. Säilytä piirakka kylmässä, myös pakastaminen onnistuu hyvin.

6 kommenttia:

  1. näyttää hyvältä-täälläkin Vaasassa kurpitsat onnistui hyvin,joten
    kurpitsapiirakkaa täälläkin..-kiitos blogistasi,täynnä hyvää:9

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,kiitos, hienoa että seuraat <3 ja tämä on kyllä niin hyvää!

      Poista
  2. Nam..tätä haluan kokeilla-mutta mietin että käviskö myskikurpitsa,
    tuo ilmeisesti joku talvi/syyskurpitsa ihan..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii kyllä myskikurpitsakin,tämä joo ihan syksylajike ja aika mieto..leipomisen iloa :)

      Poista
  3. Onnistuisko porkkanalla, mitä luulet..? täällä pikkukaupassa kun ei usein ole kurpitsaa enkä ole viljellytkään..ihanalta kyllä näyttää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti onnistuu porkkanallakin,en ole testannut mutta siitä vain kokeilemaan-kerrothan sitten miten onnistui :)

      Poista