Tämä on muunnelma raaka-banoffeesta,ja helppo muuntaa ihan raakapiirakaksi, jos niin haluaa. Joka tapauksessa et tarvitse uunia, ja tämän tekeminen käy käden käänteessä. Tosin ensin kannattaa suunnistaa puolukkametsään, sillä puolukka sopii tasapainottamaan makeaa taatelisiirappia todella hyvin. Muokkaa ohje omaan vuokaan sopivaksi, mikään ei ole tässä niin gramman päälle.
Tarvitset:
2,5-3 dl kaurahiutaleita ja/tai jauhettuja pähkinöitä,esim manteli,saksanpähkinät tms.käy hyvin.
ripaus suolaa
30g voita tai koookosöljyä
4 luomubanaania
125g kuivattuja taateleita
2 dl kermaa
1 tl kardemummaa
(hunajaa 1 rkl)
Sekoittele pohjataikina hiutaleista/pähkinöistä ja sulatetusta voista tai öljystä, sekä suolasta, laita rasvaa vain senverran että pystyt taputtelemaan taikinan, mieluiten irtopohjavuokaan. Laita pohja jääkaappiin.
Valmista taatelisiirappi.Pieni taatelit ja kaada päälle hieman kuumaa vettä, jotta taatelit pehmenevät. Vaihtoehtoisesti liota taatelit etukäteen. Paloittele kaksi banaania tehosekoittimeen ja lisää taatelit, ja chiasiemet jos tahdot. Pyöräytä tasaiseksi "siirapiksi". Tämä onnistuu myös ihan sauvasekoittimella.
Lisää siirappi pohjan päälle, sitten toiset kaksi banaania viipaleina. Vatkaa kerma vaahdoksi-mausta kardemummalla (ja hunajalla,), ja lisää pinnalle ensin kerma,sitten marjoja, pähkinämurua, mitä sitten haluatkin.
-alkuperäisessä ohjeessa, en saa millään päähäni mistä sen olen aiemmin napannut, oli tehty pinnalle pähkinäkerma,mutta oma tehosekoitin on liian tehoton siihen. Mutta tämä on perusohje, jota voi muunnella loputtoman paljon. Säilytä jääkaapissa, ja tämä on ah, niin hyvää.
Pohjan tekeminen käy parhaiten irtopohjavuokaan.
Pohjan päälle taatelisiirappi, ja banaaniviipaleet. Alkuperäisessä ohjeessa myös pohjaan tuli hunajaa,mutta mielestäni se ei sovi siihen ollenkaan-taateli tuo makeutta aivan riittävästi.
Puolukka-metsään ensin..kaikki marjat sopivat tähän todella hyvin,testattu mustaherukkaa, mustikoita, puolukkaa, karpaloa, ja happamat marjat ihan parhaita.
Näyttää hyvältä, mitä pähkinöitä kannattas laittaa..? -ihana tää blogi, kiitos kun kirjoitat! -hyvää syksyä,terv, Sirkka-Liisa Salonen
VastaaPoistaNo olen tehnyt saksanpähkinöillä ja manteleilla,sekä manteli/kaura versiona-aina tulee hyvää..Kiitos palautteesta, ja kiitos samoin hyvää syksyä :)
PoistaMinuakin kiinnostaa pähkinäversio, mikä olis paras siihen..? ohje vaikuttaa niin hyvältä että kyllä menee kokeiluun myös kauraversiona :)
VastaaPoista-Janina
Edellä vastasinkin tuohon,muokkaan tekstiin sen vielä..tämä on aina hyvää, tekee pohjan kummalla versiolla tahansa :)
PoistaPaljonkos olis pähkinämäärä, jos niitä käyttäis yksinään, minä kun olen perin huono soveltamaan..? Näyttää aivan iihanalta <3 -t.Jonna V.
VastaaPoistaHeippa..eli riippuu minkä kokoinen vuoka,mutta 2,5-3 dl on usein ollut sopiva.Tämä ei ole niin kovin tarkkaa,senverran pohja"taikinaa"että saa hyvän paksuisen ja-kokoisen pohjan paineltua-tämäkin makuasia :)
PoistaOi,kiitti tarkennuksesta,mutta luulempa että itsekkin teen tuon kaura/pähkinäsekoituksella..kiitos sinulle :) ps.lisää tällaisia,nams!
VastaaPoistaKatri v.