-yhden luomusitruunan
-maitohorsman kukkia haluamasi määrä, tässä noin 4 dl
-raparperia, 2 vartta
-hunajaa maun mukaan
-1,5 l vettä
Viipaloi sitruuna kuorineen ja laita kulhoon pilkotut raparperit, horsman kukat ja sitruunaviipaleet, lisää kiehautettu vesi. Kun tämä sekoitus on vähän jäähtynyt, lisää joukkoon hunaja.Anna seistä kylmässä yön yli ja siivilöi pulloihin.-säilyy jääkaapissa noin viikon. Tämä oli vielä aika vahvaa joten laimenna sopivaksi.
Kun sekoitus on seissyt aikansa kylmässä, väri irtoaa kukista. Mitä enemmän kukkia, sitä enemmän väriä.
Ennenkuin keräät, varmista että tunnet varmasti maitohorsman. Kerää puhtaalta paikalta ja osa kukista jätetään aina hyönteisille :) Kimalaisia, perhosia, mehiläisiä pörrää kukkien ympärillä valtavasti.
Hyvää juhannusta myös sinulle,kiitos ohjeesta!
VastaaPoista-Mari, Imatralta
Ai horsman kukkiakin voi käyttää? upeeta, itse olen vain ohjeellasi paistanut.ja kiitos tästä elämänmakuisesta blogista,tykkään, ja toivoisin että kirjoittaisit useamminkin.Miia Alaniva, Alavus
VastaaPoista