-1,2 kg avomaan kurkkuja
-4-5 sipulia
-muutama valkosipulin kynsi
-2 rkl sinapinsiemeniä
-tillinippu
-4 dl vettä
-3 dl sokeria
-2,5 dl etikkaa
-2 tl suolaa
Harjaa kurkut puhtaiksi ja kuutioi pieneksi. Pilko sipulit, ja tillit. Mittaa liemen ainekset ja kiehauta, lisää kurkku mausteineen liemeen ja anna kiehua 10-15 min.Laita kuumennettuihin lasipurkkeihin ja säilytä joko kellarissa tai jääkaapissa.
Säilöntäpurkien kuumennus onnistuu helposti, kun laitat purkit kylmään uuniin ja nostat sitten lämpötilan 100 asteeseen.Samoin kannet voi levitellä samaan uuniin. -kierrä kannet kuumiin purkkeihin ja kun kannen keskusta jäähtyessään napsahtaa alas, tuote säilyy hyvin.
-Myös paprika sopii hyvin kurkkusalaattiin. Sipulit voi käyttää varsineen.
Valmiina kiehumaan; kurkkukuutiot, sipulit , valkosipulit ja tillit. |
Voi tätä täytyy joskus koittaa, onnistuiskohan ihan tavallisesta kasvihuonekurkusta..? kyseleepi Anu Mäkelä
VastaaPoistaOlen tehnyt aina avomaan kurkuista, mutta luulis onnistuvan ihan samalla tavalla, eli tekemään vain..:)
VastaaPoista