Halloumin valmistaminen itse..? Ei ole ollenkaan vaikeaa, vaan hauskaa ja helppoa. Tämä juusto maustettiin yrttisuolalla. Tarvitset vain nämä:
-4 litraa rasvaista maitoa
-1 rkl juustonjuoksutinta
-oman maun mukaan yrttisuolaa
-2 tl hienoa suolaa
Lämmitä maito reilu kädenlämpöiseksi, lisää juoksutin ja sekoita pikaisesti. Anna nyt maidon juoksettua siten, että pidät kattilan lämpimänä noin puolisen tuntia- pidä vaikka hellankulmalla,huolehdi että lämpötila pysyy reilu kädenlämpöisenä.
Kuin maito on viilimäistä, viillä veitsellä ristiin rastiin, jolloin hera lähtee erottumaan.
Anna seistä 20-30 minuuttia.
Vuoraa juustomuotti tai siivilä kastellulla juustoharsolla (käytän ihan sideharsoa), ja nostele massa valumaan reikäkauhan kanssa.Ripottele välillä yrttisuolaa pariin-kolmeen kertaan juustomassan joukkoon.
Anna valua yön yli, lisää myöhemmin päälle painoa, esim,vesikulho, jotta juusto tiivistyy. Muista tyhjentää heraa siivilän alla olevasta kulhosta,säästä hera.
Säilytä valmis juusto suolavedessä, kiehauta 1,5 litraa vettä ja 2 tl suolaa, anna jäähtyä. Lisää juustonpalat kylmään suolaveteen, mitä kauemmin juustoa säilytät, sitä vahvempi suolaveden tulee olla. Paista ennen tarjoilua, ja voi nam, kun on hyvää..:)
Tätä pitääkin kokeilla, en ole tiennytkään että halloumia voi tehdä itse! -Sofia
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, ei ole vaikeaa ja on hyvää:)
PoistaMistähän tuota suolaa saa, ja mitä pitää sisällään, katoin prismasta mutta ei osunu silmään..
VastaaPoistaSuola on Yrttipajan, ja sisältää suolaa,ruohosipulia,lehtiselleriä,nokkosta,lipstikkaa, persiljaa,basilikaa,ranskalaista rakuunaa,timjamia ja kynteliä.jos ei lähikaupoista löydy niin katohan Yrttipajan nettikaupasta:)
VastaaPoista