torstai 25. toukokuuta 2017
Kevätherkkua ; juustokakkua vaahterankukilla
Lyhyen aikaa mahtava ja odotettu kevätherkku, vaahterankukat..:) Hyviä sellaisinaan, mutta myös juustokakun täytteessä niin hyvää. -muistetaan kuitenkin, ettei puista saa kerätä mitään ilman maanomistajan lupaa. Onni on vaahterat omassa pihassa, kukat ovat myös kimalaisten ja muiden pörriäisten suosiossa sen pienen hetken kun kukat kestävät.
----------------------------------
Tähän kakkuun tarvitset pohjaan 200 g kaurakeksejä ja 50 g voita, murusta keksit ja lisää voisula, painele irtopohjavuoan leivinpaperoidulle pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Täytteeseen
- 3 dl kermaa
- 250 g mascarpone-juustoa
- 0,5 dl hunajaa
- yhden sitruunan mehu
- 3 liivatelehteä
- 2-3 rkl vettä
- vaahterankukkia haluamasi määrä, laitoin 1,5 dl täytteen joukkoon
Vaahdota kerma ja lisää notkistettu juusto, sitruunamehu ja hunaja, liota liivatteita muutama minuutti kylmässä vedessä, ja liuota sitten kuumaan veteen-sekoita juusto-kermaseokseen ja lisää lopuksi vaahterankukat. Tasoittele täyte keksipohjan päälle ja annan hyytyä muutama tunti tai yön yli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Enpä tiennytkään, että niitä voi syödä. Mulla on vegegeeliä, pitäskin testata että onnistuuko sillä. Itse tehdyllä hillaliköörillä anteliaasti maustettu kakku lässähti rumasti, mutta ehkä se johtui alkoholista.
VastaaPoistaJoo kukat on tosi makeita ja hyviä- en ole kokeillut vegegeelillä, mutta luulisi onnistuvan..:)
PoistaHienoa anna :)
VastaaPoista