torstai 8. helmikuuta 2018

Paahdettu kukkakaali versosalaatilla

Kohti kevättä mennään ja keittiön on vallanneet versoruukut,joita kylvetään lisää sitä mukaa kun entisiä syödään-melkein ilmaista,täynnä hyvää makua.
Tänään salaatin pohjaksi herneen-,auringonkukan-, sipulin-ja sinimailasen versoja. Ja kaiken päälle uunissa paahdettua kukkakaalia, sopivan mausteisia ja suolaisia.-Aitoja aineksia,joista voi tulla vain hyvää :)

Marinadiin :
-oliiviöljyä
-suolaa
-paprikajauhetta
-kuminaa
-kurkumaa
-kuivattua chiliä

Paloittele kukkakaalin kukinnot pieniksi paloiksi ja sekoita mausteseokseen,anna maustua muutama tunti. Nämä olivat jääkaapissa kolmisen tuntia ja olivat omaan makuuni juuri hyviä.
Paahda 200 asteisessa uunissa, kunnes ovat juuri ja juuri kypsiä.
Nostele kukkakaalit huuhdottujen versojen päälle, ja lisää pinnalle tuoretta korianteria sekä kevyesti kuivalla pannulla paahdettuja cashew-pähkinöitä.
-tämänkaltaiseen annokseen olen törmännyt eräässä kasvisravintolassa- annoksen kanssa tarjoiltiin riisiä ja jugurttipohjainen kastike,eli yritys oli toistaa tuo annos ja maut olivat kyllä paljon sinne päin,joten tätä tulee tehtyä uudellen ja uudelleen.


Kasvaa,kasvaa...





Valmiina uuniin-muutaman tunnin maustuneet kukkakaalit paahtumaan ja mikä tuoksu uunista tuleekaan!

4 kommenttia:

  1. wow-intialaisessa syönyt vastaavia,mausteisia suolapaloja ja aina miettinyt et tuo on jotenki vaikee tehdä-mutta kiitos paljon-kokeiluun menee!

    VastaaPoista
  2. Nams,ihanalta näyttää-ja kiitos taas ihana kasvisresepti-testasin aiemmin horsma-kasvispihvit ja olipas sekin hyvää! Upeeta et jaat näitä..-Helmer

    VastaaPoista
  3. Ai että-yleensä en tykkää kukkakaalista mutta tää voiski olla hyvää.eli kokeiluun.terkuin Sofia

    VastaaPoista